Mitsubishi légkondicionáló szerelés

A Mitsubishi Electric Europe B.V. folyamatosan dolgozik termékei továbbfejlesztésén és jobbá tételén. A jelen dokumentumban található leírások, illusztrációk, rajzok és specifikációk kizárólag általános adatokat tartalmaznak és semmiképpen sem tekinthetők szerződés tárgyának. A vállalat fenntartja magának a jogot, hogy tetszőleges időpontban, előzetes bejelentés vagy nyilvános közzététel nélkül az árakat vagy műszaki adatokat módosítsa, illetve az itt leírt berendezéseket kínálatából eltávolítsa vagy azokat másokkal helyettesítse. Az összes eszköz ábrái a színre vonatkozóan nem kötelező érvényűek, mivel a nyomtatásban ez nem jeleníthető meg valósághűen. Az összes árucikk szállítása a Mitsubishi Electric B.V. általános értékesítési feltételei alapján történik, melyet kérésére megküldünk Önnek. A jelen nyomdai termék Németországban került legyártásra környezetkímélő anyagok és gyártási eljárások alkalmazása mellett.

Előnyök és alkalmazási területek

Optimális környezetet biztosító helyiség klimatizáló berendezések

Az M-sorozat kisebb helységek nagyon energiatakarékos hűtését vagy fűtését biztosítja. A fejlett rendszerek single és multi split megoldásként is alkalmazhatók lakóhelyiségekben, kisebb irodákban vagy praxisokban, és mindenhol lenyűgöző, feltűnésmentes teljesítményt nyújtanak: kompakt méretek, szolid dizájn és csendes működés segít abban, hogy a kellemes klíma kerüljön előtérbe.

Rendszerváltozatok
 •  1,5 kW-tól 15,5 kW-ig terjedő hűtési és hűtési/fűtési teljesítmény.
 • Single split vagy multi split elrendezés 2-től 8-ig terjedő beltéri
  egységgel.
 • Könnyen beépíthető mennyezeti, mennyezet alatti,
  légcsatornázható, Oldalfali és szekrény kivitelű berendezések.
 • Energiatakarékos kültéri egységek inverteres hőszivattyúfunkcióval
 • Feszültségellátás 230 V, 1 fázis, 50 Hz
PAR 31MAA és PAC YT52CRA tip. kábeles távirányítók.

Az M-sorozat összes készüléke kábeles távirányítással is működik (a készüléktípusoknak megfelelően különböző csatlakoztató adapterekre van szükség). Két távirányító közül lehet választani, a PAC YT52CRA kompakt típus és a Deluxe Remote PAR 31MAA típus a kényelmes heti időbeállító funkciójával. Mindkét távirányító háttérvilágítással rendelkező folyadékkristályos kijelzővel van ellátva, és meggyőző a könnyű kezelhetőségük.

Az előnyök első pillantásra

Formatervezés

Minden beltéri egység hófehér színű (nagyjából RAL 9010). Az oldalfali berendezéseket a korszerű flat-panel-design szerint alakítottuk ki.

Csendes működés
 •  A zajoptimalizált beltéri egységek működés közben alig hallhatók.
 • Az MSZ-FH25/35 VE jelű Oldalfali készülékek alvó üzemmódban csak 20 dB (A) értékkel dolgoznak, és enyhe légárammal gondoskodnak az éjszakai nyugalomról.
Nagyfokú energiahatékonyság
 • Energiatakarékos inverter technológia Az inverter-rendszerek rendkívül gazdaságosan működnek a fokozatmentes teljesítmény beállításnak köszönhetően. Pontosan azt a hűtési/fűtési teljesítményt bocsátanak rendelkezésre, amelyre szükség van.
 • Az energiatakarékos gördülő dugattyús kompresszorok minimális zaj- és rezgéskibocsátásukkal nyerik el a felhasználók bizalmát.
Lakossági-készülékek új minőségi védjegye

A német Épületklíma-szakmai Szövetség (Fachverband Gebäude-Klima e.V.,FGK) a Mitsubishi Electric minden hőszivattyú- funkciós split klímáját a lakossági-készülékek új minőségi védjegyével tüntette ki. A kitüntetés legfontosabb szempontjai közé tartozik többek között:

 • Nagy energiahatékonyság – csak inverteres készülékek kapják
  ezt a minőségi védjegyet
 • Pótalkatrészek két munkanapon belüli garantált elérhetősége,
  legalább tíz évre biztosított pótalkatrész-ellátás
 • Átfogó képzési szolgáltatások, tervezők támogatása és teljes
  körű dokumentáció
 • A katalógusok műszaki adatainak garantált betartása, EN 14511 szerinti teljesítményadatok
Alkalmazás műszaki helységekben
 • A helyiség klimatizáló berendezések műszaki helységekben történő használata különös odafigyelést igényel a tervezés során. A műszaki helységekben az érzékelt teljesítmény beállítására van szükség. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a klímaberendezéseket érzékelt hűtési teljesítményük, és nem az összhűtési teljesítményük alapján kell megtervezni, ahogyan az a jelen katalógusban látható. Az érzékelt hűtési teljesítmények megtalálhatók a tervezési kézikönyveinkben. Kérjük, vegye figyelembe a hűtési üzemmódra vonatkozó alkalmazási határértékeket.
Könnyű beépítés és utólagos beszerelés
 • A bel- és kültéri egységek kompakt méretei könnyű beszerelést tesznek lehetővé.
 • Az Inverter Multi Split egységek bármikor be- és kiszerelhetők utólagosan is. Alapvetően legalább két beltéri egység szükséges, melyeket egy későbbi időpontban akár nyolc beltéri egységgel is ki lehet egészíteni.
Határtalan kombinációs lehetőségek

Kényelmesebb lakáskörülményeket szeretne teremteni, vagy a munkakörnyezetet kívánja jobbá tenni egy helység klimatizálása révén? A Mitsubishi Electric kiterjedt légkondicionáló választékával könnyen megoldható feladat. A M-sorozat és a Mr. Slim sorozat olyan rugalmas klímarendszereket biztosít, melyek kifejlesztése során három tényező állt a középpontban: érezhetően kellemes klíma, takarékos energiafelhasználás és maximálisan rugalmas tervezés és telepítés. Az új A-Control vezérlés minden M-sorozatú inverterben és Mr. Slim készülékben kiterjedt, típuson túlnyúló kombinációs lehetőségeket biztosít. Az M-sorozat kültéri készülékeit összekötheti a Mr. Slim sorozat beltéri egységeivel, így mindkét sorozat előnyeit ki tudja használni. A Mr. Slim modellek leírását a Mr. Slim termékkatalógus tartalmazza.

Egyszerű tisztítás és ápolás

Quick Clean Set

Az opcionális Quick Clean Set révén még egyszerűbbé válik a tisztítás,a hőcserélő egyszerűen egy porszívóval takarítható.

Egészséges szobaklíma higiéniai ellenőrző jellel

A Mitsubishi Electric M-sorozata 2004 óta rendelkezik a független Higiéniai Intézet ellenőrzést igazoló bizonyítványával. Az MSZ-GE, MSZ-FD és SLZ-KA sorozatú beltéri egységek és az ugyanilyen típusú utódmodellek megfelelnek a VDI 6022 1. és 3. lap irányelveinek – a gondtalan klíma érdekében.

Letölthető anyagok:
Mitsubishi klíma prospektus

További általunk forgalmazott és szerelt klíma márkák: